Badge field

Mitä ovat hammasimplantit?

Published date field

 

Hammasimplantit ovat metallisia keinojuuria, jotka kiinnitetään leikkauksella leukaluuhun. Kun implantit on kiinnitetty, hammaslääkäri kiinnittää niihin hammasproteesin. Näin voidaan korvata puuttuvia hampaita vakaasti ja tukevasti.

Miten hammasimplantit toimivat?

Koska hammasimplantit kiinnitetään leukaluuhun, ne antavat hyvän tuen keinotekoisille hampaille. Implanttien päälle kiinnitetyt proteesit ja sillat eivät pääse liikkumaan, mikä on tärkeää varsinkin syödessä ja puhuessa. Tällä tavoin rakennetut proteesit ovat luonnollisemman tuntuisia kuin ilman implantteja kiinnitetyt.

Joillekin tavanomaiset sillat ja proteesit voivat aiheuttaa kipua tai epämukavuutta. Näissä tapauksissa implantti voi olla oikea ratkaisu. Implantteja käytettäessä ei myöskään tarvitse muokata viereisiä hampaita, koska implantti itsessään pitää uuden hampaan paikoillaan.

Implanttien kiinnittäminen edellyttää terveitä ikeniä ja riittävää määrää leukaluuta johon implantti voidaan asettaa. Implantit on myös pidettävä puhtaina ja terveinä, yhtä lailla kuin loppu suu. Hyvä suuhygienia ja säännölliset käynnit hammaslääkärin luona ovat tärkeitä implanttien pitkäikäisyyden varmistamiseksi.

Hammasimplantit ovat usein kalliimpia kuin muut hampaiden korvaamiseksi käytettävät keinot, mutta antavat luonnollisen tuntuisen ja näköisen lopputuloksen.

Kuinka kauan hammasimplantit kestävät?

Implantit kestävät yleensä sijainnista, suuhygieniasta ja hammaslääkärikäynneistä riippuen 10-20 vuotta. Koska poskihampaat joutuvat suuremman kulutuksen alle, kestävät ne usein vähemmän aikaa kuin suun etuosaan laitetut implantit.

Hammasimplantit

Posts Artificial
Ruuvit kiinnitetään leikkauksella leukaluuhun.
Keinotekoiset hampaat kiinnitetään paikoilleen.
Implants Replacement
Implantit ovat hyvin turvallisia ja vakaita.
Implantit tarjoavat vakaan perustan keinotekoiselle hampaalle.

 

$altImage

Haluatko lisää suunhoitovinkkejä suoraan sähköpostiisi?

Tilaa tästä

Tämä artikkeli on tarkoitettu lisäämään ymmärrystä ja tietämystä yleistä suuhygieniaa koskien. Se ei korvaa ammattimaisia neuvoja, diagnoosia tai hoitoa. Käänny aina hammaslääkärisi tai muun terveydenhuollon ammattilaisen puoleen, jos sinulla on kysyttävää sairautta tai sen hoitoa koskien.